Debatindlæg: Ja tak til børnehaveklasser, men det må ikke stå alene.

For en uges tid siden sendte jeg faktisk en mail til vores formand, Anna Poulsen (SF) for Skole, klub og SFO - om end den var lidt kortere. Så var tanken nøjagtig den samme. Vi bør nemlig i Frederikssund Kommune, lige som i København sende et kraftigt signal, at vi politisk vil sikre børnene en blød overgang fra vores børnehuse til vores folkeskoler. Jeg er nemlig fuldstændig enig med Venstre i den her sag. Vi skal have vores børnehaveklasser tilbage i Frederikssund Kommune.

At kalde dem børnehaveklasser fremadrettet skal også være med til, at vi også politisk tænker over, hvad det er vi ønsker med vores dagtilbuds- og folkeskoleområde. Men samtidig vil jeg godt lufte en lille bekymring over, at det kan og må absolut ikke stå alene. For trivslen hos vores børn er dramatisk lav og sygefraværet hos vores medarbejdere er alt for højt. Mon det kunne hænge sammen?

 

Vi har alle læst den nationale undersøgelse om kvaliteten i vores dagtilbud, eller mangel på samme. Vi kan ikke gå tilbage og rette op på de mangler der har været - men vi kan fremadrettet investere i vores børn og medarbejdere, fra sundhedsplejersker til pædagoger og skolelærere. Faglighed er altafgørende, hvilket kvalitetsundersøgelsen også viser.

Så at få børnehaveklasserne tilbage er kun ord - hvis det virkelig skal batte - så skal der investeres i hele området til de kommende budgetforhandlinger - se det ville virkelig gøre en forskel. For vi glemmer at se på verden gennem børnenes øjne!

Charlotte Drue
Byrådsmedlem for SocialLiberale
Næstformand i Skole, klub og SFO
Medlem af Børn, familier og forebyggelse

........og mor


https://www.sn.dk/frederikssund-kommune/debat-ja-tak-til-boernehaveklasser-men-det-maa-ikke-staa-ale...