Bevar Dalby skole!

Vi er en kommune, som består af en masse fantastiske byer og landsbyer. Vi har i byrådet aktivt gennem mange år valgt at bibeholde disse ved at støtte op om dem. Blandt andet nedsatte vi efter kommunalvalget i 2017 et helt udvalg alene med fokus på bosætning. Et udvalg som blandt andet besøgte vores bylaug rundt omkring i landsbyerne – det udmøntede sig også i en fin bosætningsstrategi.

Byrådet besluttede den 20. maj 2020, at målgruppen for bosætningsstrategien skulle være 25-40-årige samt børnefamilier. Der var netop taget udgangspunkt i denne målgruppe ved udarbejdelse af strategien.

Strategiens mål og indsatser peger dertil på en styrkelse og synliggørelse af Frederikssund Kommunes stedbundne værdier, blandt andet med:

– Unik beliggenhed i et landskab med adgang til natur og hele 3 kyststrækninger

– Både land- og bysamfund med gode boliger til fornuftige priser

– Attraktive lokalsamfund med lokale ildsjæle og gode muligheder for aktivt friluftsliv

– Plads til bolig- og erhvervsudvikling i nye moderne bydele

– Skoler og institutioner i by og på land

– Varieret handelsliv i flere af kommunens byer

– Gode forbindelser og nem adgang til regionalt arbejdsmarked og uddannelse i Hovedstadsregionen

Nu vælger vi så at lukke den lokale folkeskole i Dalby. En skole som i den grad er omdrejningspunktet for hele lokalsamfundet. Også foreningslivet og det lokale handelsliv vil blive ramt. Huspriserne vil falde og Dalby vil miste sin tiltrækningskraft over for målgruppen i bosætningsstrategien – nemlig den 25-40 årige nye skatteborger, som vi så gerne ville tiltrække til vores kommune.

Der skal være gode boliger til fornuftige priser samt små skoler i vores kommune. Det er ikke ALLE børn, som trives i klasser med 27 elever. Flere og flere børn og unge har det svært – mistrivsel, ensomhed og flere børn og unge med diagnoser – og så vil vi lukke en skole og i stedet tvinge børn og unge til at tage i skole et andet sted langt væk fra deres bopæl. Med stor risiko for ikke at kunne deltage i en fritidsaktivitet eller få besøg af kammeraterne – for der kører jo heller ikke nogen busser!!?

Det bliver et NEJ til at lukke Dalby Skole og Dalby – Pas nu på vores børn og unge – invester hellere i området til de kommende budgetforhandlinger – se det ville virkelig gøre en forskel. Vi glemmer gang på gang at se på verden igennem børnenes øjne!